Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Vegeterianungar

Jag har alltid tänkt att jag ska försöka uppfostra barnen till att äta så lite kött som möjligt, men det är ganska svårt att motivera minskad köttkonsumtion för barnen samtidigt som jag älskar att äta kött. På ett sätt försöker man alltid projicera de egenskaper man önskar att man själv hade på barnen. De ska inte äta något socker, de ska inte äta något kött, de ska vara trevliga och artiga och byta underkläder varje dag.

Men, på något vis har jag ändå lyckats med att minska barnens köttsug. Utan att egentligen ha gjort någonting. De tycker om vissa kötträtter, som köttbullar, köttfärssås och hamburgare. Men så fort som köttbitarna är hela så blir det vääääldigt tveksamt. Sophie har själv sagt ”Jag tycker så synd om djuren, men jag älskar hamburgare”.

Jag försöker introducera dom för Quorn, och det verkar som att de ändå tycker att det är lite spännande. Bara tanken på att det inte är djur gör att det hela är lite mer ätbart. Benjamin är lite kinkig, men Sophie tyckte att det var hur gott som helst. Det är ju inte så konstigt, för Quorn är verkligen hur gott som helst. Jag förstår inte varför folk inte äter mer Quorn, för dels är det så mycket godare än kött (obs, personlig åsikt) och sen så är det mycket bättre för miljön. Som vissa kanske vet bidrar ju köttindustrin till majoriteten av koldioxidutsläppen i världen, och det är ju en så enkel grej att ändra på!!

Igår lagade jag klassiska Quorn-filéer från Quorn. Det är det enda Quorn-märket jag smakat, och jag är väldigt bekväm av mig så jag vill inte testa något nytt. Framförallt heter de Quorn och det känns som att ett företag som heter Quorn vet hur man gör Quorn.

Quorn.

PS. Detta inlägg skrivs i samarbete med Quorn 😉
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats