Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

All day, all night

Som sagt har jag första tentan nästa tisdag. I praktiken är det i princip kursen Envariabelanalys som jag läser, och det måste nog vara en av de kurser på ingenjörsprogrammet som de flesta känner till och ofta är lite rädda för. Den beryktat läskiga envarren. Förvisso läser jag en något modifierad variant av kurser (matematik, analys), där vi slipper diverse bevis för det vi jobbar med, men jag känner ändå spänning och nervositet. Men samtidigt är det en väldigt kul kurs. När man fattar. När man inte fattar så vill man rycka lite i sitt hår och lägga sig under täcket tills det hela är över.

Hur som helst så är jag ett stort fan av undervisningsklipp som finns upplagda på bland annat Youtube. Jag har under terminen gottat ner mig i KhanAcademys klipp om integraler, Maclaurinutveckling, komplexa tal och differentialekvationer, men har kännt lite att det inte riktigt ger mig den förståelse jag vill ha och behöver. Så jag sökte upp en annan serie. En svensk professor som lagt upp hur många klipp som helst för just den kursen jag läser. Hur jäkla bra som helst, och jag sitter nu hemma och kollar på klipp efter klipp efter klipp. Jag känner nästan hur min hjärna bara sväller. Toppen. Det känns verkligen underbart.

  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. highonlife

    Jag delar inte ditt intresse, men underbart att läsa om din fascination! Allt man brinner för är av godo 🙂 Önskar dig / er en fin fredag!

stats