Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Boktips: Varulvsvalsen

Jag måste bara passa på att tipsa om boken Varulvsvalsen skriven av Sigge Eklund (Ja, ni kanske fattat att jag tycker om Sigge…). Kanske är det bara så att jag är lite partisk eftersom jag gillar Sigge så mycket, så jag kanske per automatik gillar hans bok, men jag tror verkligen att det är en bra bok oavsett vad man tycker om Sigge.

Boken är baserat på händelser ur Sigges liv och handlar om en familj på tre personer. En av familjemedlemmarnas syster återupptar sitt drogmissbruk efter att ha varit ren i fyra år och boken kretsar kring hela processen där familjen försöker göra allt de kan för att hjälpa den missbrukande systern, hur det hela tas och hanteras av myndigheterna, samt hur det påverkar relationerna i familjen.

Den är ju väldigt deppig, men hela boken känns så autentisk så (åtminstone jag) man får en väldigt tydlig bild av hur det är att leva med missbruk i familjen, och denna insikt gör mig så otroligt sporrad till att se till att ingen i min närhet hamnar i den mörka missbruksavgrunden.

Otroligt bra, Sigge. Boken får fyra plus av mig, och jag tycker allt att ni ska läsa den!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennie

    Ha ha jag kom på det när jag skrivit andra kommentaren! Såg att där stod att den måste godkännas först. Då har vi rett ut det 😉

stats