Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Det här med att köpa stövlar

Jag ska vara helt ärlig. Jag är inte världens bästa på att köpa kläder och skor till barnen. Missförstå mig inte, jag tycker att det är roligt att köpa kläder, men det finns så många aspekter man måste ta hänsyn till och efterforska för att man ska kunna köpa de absolut bästa plaggen. Hur vattentåliga är regnkläderna? Hur varma är overallerna? Vilka skor är bäst i test? Det är en hel djungel, och jag har än inte lärt mig att navigera där. Amanda är däremot världens bästa klädshoppare, så det blir lätt att jag låter henne ta tag i allt sånt där.

Idag bad i alla fall Amanda mig att köpa stövlar åt Benjamin på XXL. Man vet att det är ett kod röd-läge på stövelfronten när Amanda ber MIG köpa stövlar åt honom. Men jag är inte den som ger upp i första taget, så jag utför en blixtsnabb gerillaräd på XXL där jag ber Benjamin prova ett par i storlek 29, konstaterar att de sitter bra och tänker att det är bra med lite rum för hans små fötter att växa i (han har storlek 28 i sina nuvarande fodrade stölar). Jag ägnar mer tid åt amerikanska fotbollar; jag lär Benjamin att man ska hålla fingrarna på den vita linningen och visar hur man ska kasta för att få till en exemplarisk spiral på bollen. Sen kollar vi på fiskespön och sparkcyklar. En och annan pilbåge klämmer vi på också, och både jag och Benjamin suktar drömmande om att få köpa en.

Jag meddelar stolt Amanda att örnen har landat, och att Benjamin nu har ett par stövlar igen.

”Vad för innermått var det? Vad för mått har Benjamin på sina fötter?” svarar hon.

Det slog mig inte alls att mäta fötterna på pojken. Jag mäter ju inte mina egna fötter när jag köper skor, utan klämmer längst fram på tårna och hummar lite för mig själv.

Jag får alltså gå in i butiken igen, och spenderar jättelång tid på att leta efter mätapparaturer för fötter och stövlar (varför kan de inte bara ha såna liggandes framme i butiken?!). Det ska tydligen vara mellan 1.5 cm och 2 cm mellanrum mellan tån och stövelns slut. Till slut hittar jag verktygen och mäter såväl fot som stövel, och konstaterar att de sitter PERFEKT.

Så, ja, pappainstinkten trumfar över vetenskapen.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats