Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Fem koppar kvar

För några dagar sen bläddrade jag lite i tidningen Metro, och stötte på en intressant artikel. Den handlade om att forskarstudier i England och Sverige kommit fram till att kaffe motverkade cancer. Kvinnor hade lägre risk att få bröstcancer, och de som väl haft bröstcancer får en lägre risk att återfalla (eller vad det nu heter). Framförallt så kom forskningen fram till att män som dricker sex koppar kaffe om dagen löper 60% mindre risk att drabbas av prostatacancer. Intressant är att män som bara dricker tre koppar om dagen bara minskar risken med 30%, vilket då i teorin borde innebära att män som dricker tio koppar kaffe om dagen inte kan drabbas av prostatacancer alls.

I alla fall så älskar jag sånt här. Jag älskar att hela min världsbild kastas om och att kaffet helt plötsligt går från att vara ett djävulens påfund till att vara lika hälsosamt som att äta glutenfritt (eller?). Det ultimata vore att jag snartfår läsa en annan artikel som handlar om att överdriven konsumtion av Cola Zero och Grill Chips typ leder till att man blir immun emot lårbensfrakturer under pensionen.

Man kan alltid hoppas, och tills dess så sveper jag i mig kaffe, så att jag aldrig ska få prostatacancer.

   

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats