Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Fontaneller

Jag har typ inga fobier alls, förutom att jag känner det vanliga svenssonobehaget mot höjder, spindlar, ormar och andra tråkiga och klychiga saker som anses vara läskiga.

Men jag har en enorm fobi, en fobi som jag verkligen kan må så dåligt över. Fontanellen på spädbarn. Det finns verkligen inget mer obehagligt på denna jord. Den där lilla mjuka sektionen mitt på skallen. Usch. Jag bara ser framför mig hur den går sönder, även om det kanske inte är så enkelt och vanligt som jag tror. Hur vanligt är det? Händer det någonsin?

Jag tror att fobin triggats att filmen A serbian film. Den är så djupt störd att jag inte ens tänker gå in på vad som händer i den filmen, men ni som sett den förstår vad jag menar…

På samma tema så har jag också väldigt svårt för när någon petar mig i naveln. När jag var yngre så hörde jag mycket om att huden var extra tunn just där, och att om man bara tryckte fingret där så kunde det lätt hända att det gick hål, och plötsligt så står det någon jeppe där med sitt pekfinger in i min mage.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Fanny

    Haha du behöver verkligen inte oroa dig! Under fontanellen ligger tre hjärnhinnor varav en är otroligt tjock och ännu mer slitstark, och dessutom finns rejält med skyddsdämpande vätska för att skydda barnets lilla hjärna. Om du ska igenom fontanellen kommer du verkligen behöva ta i, vilken jag innerligt hoppas att du inte tänker försöka 😉

    Grattis till er lilla pojke och till föräldraskapet!

    /Läkarstuderande

stats