Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Kyrkor och religion

I och med min farfars begravning och att jag pluggar mycket religion i skolan (som förövrigt är mitt favoritämne just nu!) har jag funderat mycket på metafysiska frågor. Finns det någon Gud?

Jag är ateist, men när man är i en kyrka känner jag absolut att det ligger något mäktigt i det. Det ligger något i luften som man inte känner av någon annanstans, och jag har funderat över vad det kan vara. Är det Guds närvaro jag känt?

Till slut har jag insett att det egentligen bara rör sig om kyrkans arkitektur snarare än en närvaro av en okänd Gud. Kyrkan fungerar som ett dramaturgiskt fulknep för att lura folk att de känner sig religiösa. Jag tvivlar på att jag skulle känna likadant om man hade smällt in kyrkan i en källarlokal i Vasastan.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats