Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Lärdomar från Risktvåan

Painfully funny. . geti' oced has never killed anyone. f ' s denli becoming stationary, w J . that' s what gets you."

Nej. Men skämt åsido så var det så jäkla lärorikt med Risktvåan, och jag antar att det ju är det som är syftet med det. Få folk att bli medveten om riskerna i trafiken, för att man sen ska kunna förhindra dom typ.

Läraren/instruktören/gubben/vadfan nämnde att det drygt dör 300 personer i trafiken varje dag, och om man inte ger det någon närmare eftertanke så förblir det bara siffror. Man tänker inte att det är 300 individer som mist sitt liv. 300 personer som var någons pappa, barn, syskon, partner eller kompis. 300 personer som någon kanske väntat på, men som av olika anledningar aldrig kom fram. Det gör mig så obeskrivligt ledsen att tänka på att det kanske var en pappa som skulle hämta sitt barn på dagis, och när pappan sen inte dyker upp på dagis så står barnet kvar där undrandes: ”Vart är pappa?”.

 Ju mer jag tänker på det, desto mörkare känns det. Det är på så många vis lättare att tänka på de där 300 individerna som en nerkladdad siffra som någon på SCB bara skrivit ner, men det är samtidigt viktigt att inte blunda för vilka konsekvenser det kan medföra om man tar risker i trafiken. Jag kommer tamigfan aldrig köra onykter, låta barnen åka utan säkerhetsbälte eller köra onödigt fort. Jag förstår inte hur folk resonerar när de kör 90km/h på en 50-väg, men det är ju tyvärr inte en direkt ovanlig syn.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats