Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Min genialiska marinad

Jag vet inte riktigt om det är så att jag är en väldigt tråkig och feg person, eller om det helt enkelt är så att jag är lite av ett kulinariskt geni, men jag kör stenhårt på en marinad när det kommer till kyckling och fläsk.

Den är så jäkla god, och så jäkla enkel, och det är nog därför jag gör den så ofta (för 4/5 av all mat jag lagar är ta mig tusan kyckling, och då blir det den här marinaden).

Jag vet att ni dör taggdöden och inte kan vänta på att få höra hur man gör den.

Det är, kort och gott, bara att blanda olivolja (rapsolja går också bra, men det ska helst vara olivolja), sötsur sås och soja (från sojabönor, inte svamp). Några specifika mått har jag inte, utan det är bara att försöka smaka sig fram tills det känns rätt.

Om man vill kan man även köra ner lite salt, och eventuellt vitlök, men ofta behövs det inte eftersom sojan och sötsur såsen brukar vara rätt bra kryddad.

SÅ GÖR NU DENNA UNDERBARA MARINAD!!!

20140426-162101.jpg
Idag blir det fläskkotletter som ska grillas!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats