Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Motivationsbrist i vardagen

Jag har väldigt svårt att hitta motivation på morgonen. Det kan ibland vara så att jag efter att ha lämnat barnen på skola respektive förskola åker hem och direkt lägger mig i sängen framför någon hjärndöd youtube-kanal eller tv-serie. Sen somnar jag där, och sover hela dagen tills det är dags att hämta barnen. Eftersom jag sovit hela dagen har jag såklart väldigt svårt att somna på kvällen, så jag är trött dagen efter och bara läääängtar efter att få lägga mig i sängen och sova bort hela dagen igen.  Och vips så befinner jag mig i en pissig spiral neråt.

Jag tar såklart hand om barnen. Jag borstar tänderna på dom, Benjamin får sin medicin, de får frukost och middag, kärlek och tillräckligt med uppmärksamhet så att både mitt samvetet och deras behov ska klara sig. I dessa perioder är det just barnen som faktiskt ger mig motivation att prestera på något vis, så när de är borta över dagarna känns det lika bra att bara ligga och glo på serier.

Jag tror att det handlar om att jag stundvis har väldigt fritt schema i skolan, och denna brist på rutiner gör att jag blir helt galen. Jag behöver nog egentligen rutiner för att fungera som människa, och jag tror nog att jag inte är ensam om det.

MEN. Det här är inget inlägg som enbart handlar om att berätta om dystra saker, utan att jag ju också har bra perioder då jag sprudlar med motivation. Som idag och igår till exempel. Min pappa brukar ofta tjata om att det är viktigt att göra ”bra saker”, och det är ju en ganska luddig term. Vad tusan är bra saker? Men egentligen är det ganska lätt att bena ut. Bra saker är saker som gör att man känner sig bra. Helt enkelt.

Idag kom jag hem från den vanliga turnén av barnlämning, och jag hade som vanligt ett litet sug att bara lägg mig i sängen direkt. Men istället var det första jag gjorde att koka mig en kopp kaffe och tömma diskmaskinen. Bara den lilla grejen att tömma diskmaskinen gjorde att jag kände mig duktig och stolt och bra. Istället för att 100% vilja lägga mig i sängen nu, så är jag snarare taggad på att faktiskt göra någonting produktivt och vettigt. Jag kommer med ganska stor säkerhet kolla på serier ändå, men inte på samma destruktiva vis som jag ibland brukar göra.

Så. Mitt tips till alla som har svårt för att hitta motivation i vardagen: gör bra saker. Ta en promenad. Töm diskmaskinen. Testa att hitta saker som du kan göra som leder till att du känner dig lite duktig.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats