Tomas Wändahl – Förälder, student, filantrop

Röd i stjärten

Stackars lilla Benjamin är så otroligt röd i stjärten just nu. De började för två veckor sen med att han var lös i magen, som sen resulterade i att han blev röd. Han hade så jäkla ont. Man kunde knappt lyfta honom för att det då ömmade, och blöjbytena var ju rena helveten för både mig och Benjamin. Han kunde också vakna mitt i natten av att han hade ont, och då var det nästan omöjligt att söva om honom. Efter ett tag så gick i alla fall rödheten ner, men nu kom det tillbaka igår. Återigen har han jätteont och det är så jävla jobbigt att se. Det är inte vanliga jag-vill-inte-ligga-på-skötbordet-skriken, utan rena smärtskrik som när någon får utstå en Cruciatus-förbannelse i Harry Potter.

Just nu smörjer vi in med Inotyol och så får han lufta så gott det går. Det blir mycket kiss på golv, men som tur är har vi ju mestadels linoleumgolv här hemma. Utöver kisset så är det ju bara mysigt att ha en liten bebistjärt som springer runt i lägenheten. (Kan förresten tipsa om att filma en nakenbebis med slowmotionfunktionen på iPhones. Bästa beslutet i mitt liv!)

Men trots Inotyol och luftning så är han ju röd. Det kanske blir lite bättre, men jag vill ju att det ska vara helt bra. Jag tänkte eventuellt att man kunde börja ge honom lite barnmatsburkar till mat istället för att han får äta det vi äter, i hoppet om att det kanske är lite mer skonsamt för magen.

Har någon något perfekt husmorsknep för att råda bot på röda stjärtar?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Han har inte börjat ära något nytt? Erik(lillebror)fick så när han var bebis och hade ätit mjölk och det visade sig att han är mjölkproteinallergiker. Hoppas det går över fort:)

    1. Tomas - Ung tvåbarnspappa

      Så kan det absolut vara. Han fick äta lite thai häromdagen, som han kanske reagerade på. Nu är det i alla fall lite bättre!! 😀

stats